Kom igång med ditt projekt på ett par minuter

Hela idén med ett projektverktyg är att göra det enklare för projektledaren och medlemmarna i projektet att ha kontroll på läget. Veta vad varje person ska göra. När det ska göras och vem som gör det. Med xSentio Redmine är det enkelt att snabbt ta kontroll över ditt projekt.

Låt oss visa dig hur det går till. Klicka på bilderna om du vill se dem i full storlek.

 


 

1. Skapa ett projekt

Skapa ett nytt projekt, döp det och ge projektet en kortare beskrivning.
Ange en identifikation för projektet (ett kortare namn för projektet) och välj vilka moduler du behöver för projektet du skapar. Om du är osäker på modulvalet, lämna inställningarna som de är.

“Är det allt?” kanske du undrar? Ja, det är faktiskt allt du behöver för att skapa projektet. Du behöver mata in all projektinformation som har med ditt projekt att göra, exempelvis händelser, uppgifter och deadlines, och sedan koppla dem till projektets medlemmar.

 


 

2. Få saker att hända

Nytt ÄrendeFör att skapa din första uppgift, klicka på “Ny uppgift” på startsidan för ditt projekt och ange all information som hör till denna uppgift.

Du kan bifoga filer, ange start- och slutdatum för uppgiften, hur lång tid du uppskattar att det kommer att ta att genomföra uppgiften och om arbetet på uppgiften redan påbörjats kan du också ange hur mycket tid som redan har lagts på uppgiften.

Den eller de personer som du har kopplat till uppgiften kommer omedelbart att få en notifiering via e-post att den nya uppgiften är skapad. I detta meddelande ingår också en länk att klicka på för att logga in i xSentio Redmine för att läsa mer om projektet.

 


 

3. Håll projektet på banan

Nu är ditt projekt igång och du har skapat ordning där det en gång rådde, eller kunde ha rått, kaos.
Det viktigaste när det handlar om att leda ett projekt är att enkelt kunna upprätthålla och hålla ordning och kontroll i projektet – något som kräver en snabb vy för att kunna se projektets alla uppgifter och händelser.

 

  • Lista ÄrendenLista över projektet alla uppgifter och händelser

Allt eftersom ditt projekt växer så finns det flera sätt att hålla koll på händelser och underprojekt i varje projekt som du leder. Med xSentio Redmine finns det flera sätt att se vad som händer i varje projekt. Du kan se alla händelser i en enda lista.

 

 

  • Kalender.Kalender

Givetvis erbjuder vi också en kalendervy där alla händelser visas månad för månad och som också kan expanderas genom att klicka på en händelse.

 

  • Gantt Schema.Ganttschema

Du kan också använda Ganttschemat som visar varje uppgift och händelse i ditt projekt i ett flödesschema.

 

 

Välkommen till en enklare och effektivare projektledning. Välkommen till xSentio Redmine!