Registrera användare

För att registrera en ny användare måste du logga in som administratör på kontot.

1. Gå in på Administration högst upp på sidan.
  2. Klicka sedan på Användare.
  3. Klicka på Ny användare högst upp till höger.
  4. Fyll i användarnamn, fullständigt namn, e-postadress för notifieringar från xSentio Redmine, välj språk och bocka i rutan om personen ska få administratörsrättigheter.
  5. Välj ett lösenord, minst 6 tecken långt, fyll i det två gånger för bekräftelse.
  6. I rullistan väljer du när användaren ska ta emot notifieringar till sin e-postadress. Om inga notifieringar önskas sätts en bock i rutan istället.
  7. Välj den aktuella tidszonen, hur kommentarer ska visas samt att få varning om osparad text.
  8. Klicka Skapa och fortsätt för att lägga till användaren till en grupp eller projekt, om inte välj Skapa.
  • På Grupper väljer du vilken/vilka grupper användaren ska ingå i.
  • På Projekt sätter du en bock i rutan vid de projekt användaren ska ingå i samt ange en passande roll. Projektledare (chefen), Utvecklare (den som utför arbetet) eller Rapportör (åskådare).

Klicka på Skapa längst ner till vänster när du är klar.